Create! together in 8 steps

A goal without a plan is just a wish

Als enige full-service decor leverancier bieden we een unieke mogelijkheid om te ontzorgen vanaf de allereerste schets tot en met de on-site installatie van je decoratieve productie. Of het nu gaat om een high-end merkactivatie of een complex internationaal arena-event, geen vraag is te gek voor ons en de wens van de klant staat altijd centraal. Ons doel: het creëren van een jaw-dropping experience.
We werken via een gestructureerd proces in 8 stappen richting het gewenste eindresultaat.

Tijdens het eerste gesprek bespreken we de wensen en doelstellingen van de klant en transformeren deze naar concrete ideeën. Wat zijn de kerndoelstellingen van de productie en aan welke specifieke eisen moet worden voldaan? Ons team van ervaren engineers ondersteunt daarbij op creatief en technisch vlak. We houden van een uitdaging en gaan dan ook geen enkel complex vraagstuk uit de weg. Creëren zit in ons DNA en we denken daarbij graag buiten de kaders. Hoe onmogelijk sommige ideeën soms ook lijken, we vinden altijd wel een passende route naar een prachtig eindresultaat voor de klant.

Op basis van de wensen en eisen van de klant gaan onze engineers aan de slag om de ideeën verder uit te werken en om te zetten in ruwe 3D-modellen. Het idee wordt getransformeerd in een maakbare constructie. Daarbij wordt direct rekening gehouden met materiaalkeuze, kleuren, logo’s en overige zaken zodat deze overeenkomstig zijn met de eventuele huisstijl van de klant. Er wordt over ieder detail nagedacht. Van het lichtinval van de zon tot en met de eigenschappen van verschillende bouwmaterialen. De engineers van Create! beheersen de kennis over talloze bouwstijlen, materialen en afwerkingen waardoor er niet alleen mee wordt gedacht, maar ook vooruit wordt gedacht. Zo komen we later in het traject nooit voor verrassingen te staan. Haalbaarheid en maakbaarheid zijn daarbij essentiële vraagstukken die wij helder voor je beantwoorden.

Zodra de opdracht voor de klant volledig is uitgewerkt, wordt deze gepresenteerd. Tijdens deze meeting wordt er uitgebreid ingegaan op het idee en wordt er uitleg gegeven waarom er voor welke bouwwijze, materialen en details is gekozen. Daarbij is er ook nog voldoende ruimte voor feedback, zodat het eindresultaat volledig naar wens van de klant is.

Nadat het definitieve voorstel is goedgekeurd gaat de prefabricage van start. We creëren een complexe computersimulatie van het idee en werken de 3D-tekeningen volledig uit. Een veilige constructie staat daarbij centraal. Daarom rekenen we alles door. Constructies worden berekend, waarbij rekening wordt gehouden met talloze factoren. Bouwtekeningen worden in detail uitgewerkt, zodat alles efficiënt kan worden geproduceerd.   We werken alles volledig uit in gedetailleerde tekeningen en overzichtelijke sheets. Tijdens dit proces wordt er al gedacht aan partners die later in het proces betrokken zijn. Zijn er extra materialen nodig? Wij nemen contact op met je overige leveranciers zodat er een soepele transitie plaatsvindt.

In onze state-of-the-art productiehal worden de tekeningen vervolgens omgezet in tastbare decormaterialen. Deze hal is voorzien van de nieuwste machines en beste materialen om decoratie van het allerhoogste niveau te produceren. Alle materialen worden zorgvuldig behandeld zodat ze in topconditie zijn wanneer ze richting de eindbestemming gaan. We werken met een gestroomlijnd universeel werkprotocol waardoor de continuïteit van ieder project kan worden gewaarborgd en we snel en flexibel kunnen schakelen om iedere deadline te halen, waar ook ter wereld. Al het decoratiemateriaal wordt op logische volgorde geladen en getransporteerd, zodat de on-site installatie zo spoedig mogelijk kan verlopen.

We creëren niet alleen de puzzel, we kunnen hem ook blindelings leggen, waar ook ter wereld. Op locatie gaan onze constructieteams aan de slag om zorgvuldig, efficiënt en veilig het gewenste eindresultaat te bouwen. Dankzij ons duidelijke, universele werkprotocol en heldere werktekeningen kunnen we naadloos samenwerken met alle overige disciplines en leveranciers die betrokken zijn bij de bouw. Op die manier staat er binnen no time een prachtig eindresultaat waar we samen trots op kunnen zijn!

De laatste stap is de demontage en afvoer van alle materialen. In het ontwerpproces wordt vooraf al rekening gehouden met recycling en duurzaamheid. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. De meeste decorstukken kunnen we zo ontwerpen dat deze herbruikbaar zijn. Alle materialen die opnieuw worden gebruikt worden netjes verpakt en getransporteerd naar de gewenste locatie van de klant. Daarnaast zorgen we ook voor de afvoer van de restmaterialen, zodat de klant van stap A tot en met Z volledig ontzorgd wordt.

The idea has become a Create!ion
Another epic idea has been created together!

Let’s create amazing things together.

Wil je meer weten?

Get in touch!