Duurzaamheid

In een wereld waar de natuur en het klimaat onder grote druk staan, willen we bijdragen aan de oplossing en niet aan het probleem.

Create! streeft er naar om in 2030 volledig klimaatneutraal te opereren. Om die ambitieuze doelen te halen, hebben we ook ambitieuze plannen opgesteld.

Energieverbruik
Onze recent opgeleverde nieuwe constructiehal is voorzien van tal van energiebesparende eigenschappen, zoals extra isolatie, waardoor er nauwelijks warmteverlies is in onze loodsen. Daarnaast worden er op termijn zonnepanelen en een warmtepomp geïnstalleerd zodat we de hal volledig klimaatneutraal is.

Materiaalgebruik
De meeste decorstukken en constructies die we bouwen zijn van tijdelijke aard. Derhalve vinden we het extra belangrijk dat we zorgvuldig omgaan met materialen en grondstoffen om zo min mogelijk (onnodig) restafval te genereren. Niet alleen proberen we zoveel mogelijk decor zo te ontwerpen dat het te hergebruiken is, ook houden we rekening met de keuze voor specifieke materialen en het efficiënt gebruik daarvan. Zo worden er bijvoorbeeld vooraf plaatcalculaties gemaakt, zodat platen zo efficiënt mogelijk gefreesd worden. Het zaagsel dat vrijkomt bij het frezen wordt gebruikt in de lokale landbouw. Op die manier wordt er nauwelijks restafval gecreëerd.

Transport
Als internationaal decorpartner maken we natuurlijk ook heel wat kilometers per jaar. Dankzij ons universele werkprotocol kunnen we snel en eenvoudig lokale mensen opleiden om onze constructies te bouwen, waardoor we niet met grote ploegen de wereld over hoeven te vliegen. Zijn projecten daarnaast langer dan 1,5 uur rijden, dan overnachten we in de nabijheid van de locatie. Materiaal transporteren we uitsluitend met Euro-6 vrachtwagens. Op deze manier zorgen we ervoor dat onze ecologische afdruk minimaal is.

Create! A Sustainable Future

In onze duurzaamheidsflyer vind je meer informatie over onze plannen en ambities voor nu en de toekomst.

Let’s create amazing things together.

Wil je meer weten?

Get in touch!